Vin- og vandretur til Tyskland 18. - 22.09.2022

Vin- og vandretur til Tyskland 18. - 22.09.2022

Publisert av Lillian Mobæk den 02.09.21. Oppdatert 17.09.21.

Nå står en spennende tur til et av Tysklands vinområder i Sachsen-Anhalt på 2022-programmet - fem dager med hotellbase i Naumburg. Yngve Leonhardsen har arrangert flere turer for Romerike Historielag tidligere; våren 2019 var det Sachsen-tur, som fikk stor oppslutning, og Tsjekkia-turen i mai neste år er også fulltegnet. Se gjerne hans hjemmeside, Facebook og Instagram.

   Sachsen-Anhalt  Tysklandskart

Dette området har navn etter elvene Saale og Unstrut og ligger fint til helt sør i Sachsen-Anhalt. Selv om regionen kanskje er mindre kjent enn andre vindistrikter i Tyskland, er området fullt av historie, viktige kulturminner og fremragende viner!  

Vin og vandring
. Turen på fem dager er en god blanding av vin, mosjon og historie. På programmet står fem gåturer i lett terreng og passe tempo, underlaget er jevn og fin sti, med litt asfalt og brostein ved start og mål. Lengde: Ca. 3-7 km. Turen passer med andre ord helt fint for normale turgåere. Det blir vinsmakinger hver dag, ute på vingårder og i stemningsfulle omgivelser. 

Naumburg. Hotellbasen på turen ligger i Naumburg. Med en intakt bykjerne, en katedral på verdensarv-listen, et praktfullt orgel fra Johann Sebastian Bachs tid og Friedrich Nietzsche som stor sønn byr Naumburg på mange severdigheter.  Byen har Tysklands eldste trikker i regulær drift.

Naumburg  Oversiktskart Naumburg
Naumburg

Bad Kösen, Dornburg og Neuenburg. Vi besøker også den lille kurbyen Bad Kösen, og får omvisning på det intakte graderverket fra 1700-tallet. Det blir utflukt til slotts-ensemblet Dornburg samt en liten orgel-konsert i Naumburg. På en av vandringene kommer vi til et forhenværende kloster-område, som nå huser en kjent internatskole. Vi får også oppleve middelalderborgen Neuenburg, som troner over Unstrut-dalen. 

Neuenburg
Neuenburg

Yngve Leonhardsen, som bor i Dresden, har spesialisert seg på denne delen av Tyskland og kjenner Saale-Unstrut-området veldig godt. Sammen med tyske Annett, som er guide i Naumburg og med oss på vandringene, skal han holde godt styr på 25 deltakere.

Pris (per person i dobbeltrom v/25 deltakere):  kr 13 900.
Enkeltromstillegg: kr 1 650.

Se detaljert program vedlagt.

Påmeldingsfrist er 1. mars 2022, men alle som er interessert, bes melde sin interesse i god tid før det. Påmelding til Lillian Mobæk på e-post


Vin-og-vandretur-Tyskland_18-22sept-2022.pdf