Jubileumsfeiring på Raknehaugen 13. august 2022

Publisert av Lillian Mobæk den 09.07.22. Oppdatert 27.07.22.

Romerike Historielag fylte 100 år i 2020, men pandemien gjorde det umulig å feire da. I år vil styret markere dette jubiléet med en utendørsfeiring på Raknehaugen, og inviterer med dette lagets medlemmer til å være med.

Raknehaugen er Romerike Historielags logo, derfor legges jubileumsfeiringen dit. Denne haugen har vært viktig for romerikingene helt siden folkevandringstiden, og det har vært mange gjetninger om hva som skjuler seg der, og hvorfor den ble bygget.

Mange har ikke vært i dette området, så benytt sjansen nå til å se Raknehaugen og høre litt mer om historien.

Program:
14.00 Velkommen ved leder Tom Halvorsen
14.10 Ullensaker Spelemannslag spiller
14.25 Historisk intervju med Lene Skovholt og Ellen Lerberg. Åse Mørk med sang og lirekasse.
15.15 Bevertning
16.15 Leikarringen Rakne danser
16.40 Raknehaugen-historier med Mads Ljøgodt
17.00 Ullensaker Spelemannslag spiller
17.20 Takk for dagen

Det er nødvendig med påmelding for å vite hvor mange som kommer. Påmelding gjøres her innen 6. august, og deltagerbevis utstedes. Inngang kr 100.

Det er en del sitteplasser ved haugen, men ta gjerne med campingstol. Og regntøy, i tilfelle dårlig vær.
Parkering er ved Hovin skole, derfra er det ca. 600 meter å gå på Ljøgodtvegen bort til Raknehaugen, grei vei å gå.

Velkommen til en hyggelig jubileumsfeiring lørdag 13. august kl. 14:00!
 😀

Se invitasjon nedenfor (pdf).

Her er noen bilder fra Raknehaugen i både pent vær og
gråvær.

Ljøgodttjernet i solskinn  Raknehaugen i solskinn

Ljøgodttjernet i gråvær  Raknehaugen i gråvær