Inspirerende november i Romerike Historielag

Inspirerende november i Romerike Historielag

Publisert av RH Nettredaktør den 01.12.17. Oppdatert 25.08.22.
November har vært en spennende og inspirerende måned i Romerike Historielag. Tre foredragskvelder med over 100 tilhørere til sammen. Emnet var Reformasjonsjubileet, og med foredragsholdere som Øyvind Sørum, kirkemusiker i Nes, Oddbjørn Sørmoen, kunsthistoriker, fagredaktør for bokverket Kirker i Norge, Arne Bugge Amundsen, professor UiO, institutt for kulturstudier og orientalske språk, Lene Skovholt, historiker, og Jan Erik Horgen, etnolog, samt Yngve Leonhardsen, journalist og turarrangør, ble det skapt et fascinerende bilde av samfunnet i reformasjonstiden. 

Samtidig var boka «Romerike i dampens tid» ferdig. Lørdag 25. november var det fullt hus ved boklanseringa. Redaksjonen bestående av Jan Erik Horgen, Lene Skovholt, Kari Westbye og Grete Andersen fortalte om arbeidet. Boka har et fantastisk bildemateriale takket være Anders Henriksen. Layout-arbeidet av Lene og Grete har vært en spennende prosess å følge. Kreativiteten og samarbeidet har vært på et nivå jeg ikke har sett maken til. Nesten alle forfattere var til stede og fortalte om sine artikler. Hvem visste at USAs største forbryterjeger stammet fra Jessheim? Hvordan smakte «Suppe à la Aur»” Eller har du familie registrert i de hemmelige listene over Thranittere? Utvandret din familie til Aker eller Amerika? Pluss mange flere spennende emner. 

Fra venstre: Lene Skovholt, Jan Erik Horgen, Ola H. Fjeldheim, Grete Andersen, Kari Westbye, Thomas Støvind Berg,
Tom Jøran Bauer, Mari Marstein, Svein Sandnes, Nils Steinar Våge.
 
Dette var den siste boka i serien av fem bøker som spenner fra middelalderen på Romerike fram til «dampens tid».  Boka kan kjøpes på Historielagets Hus. Takk til Husstyret som sto for det praktiske ved arrangementet.

Skytilen nr. 4. Midt oppe i det hele har Grete Andersen produsert siste Skytilen for i år. Sammen med redaksjonen som består av foruten Grete, Gunnar Gravdal Nerhus, Frank Erik Solli og Aud Siri Hønsen Huseby. Denne redaksjonen er en selvgående institusjon i Romerike Historielag, og sender Skytilen til 3757 medlemmer.                                                                                                                                             
Tom Ola Halvorsen