Turer til Sachsen og Tsjekkia

Publisert av Lillian Mobæk den 09.05.19. Oppdatert 05.06.19.

Yngve Leonhardsen inviterer til nye turer i Sentral-Europa med Romerike Historielag som samarbeidspartner. De to turene til Sachsen i mai ble fulltegnet, men med fortsatt interesse for denne turen setter han opp en ny tur i høst - informasjonsmøte på Årnes 24. august, påmeldingsfrist 31. august. I mai 2020 inviterer han til en flott tur til Tsjekkia - informasjonsmøte 17. oktober, påmeldingsfrist 25. oktober 2019. 

Han har sendt program for de to turene:

Tur til Sachsen 28. oktober - 04. november 2019 i liten gruppe (12-15 deltakere).
Tema: Norge og Sachsen - historiske forbindelser (reformasjon, bergverk, kunst og kultur). Det blir omtrent samme program som turene tidligere i år, men med to nyheter på tapetet: Den vakre katedralbyen Naumburg, og det årlige tradisjonelle pepperkake(Lebkuchen)markedet i Pulsnitz ved Dresden. Det har allerede meldt seg interesserte.  
Pris: 12 500 kr/person i dobbeltrom. Enkeltromstillegg: 1 500 kr.
Påmeldingsfrist: 31. august 2019.
Yngve Leonhardsen holder etter planen informasjonsmøte om turen på Årnes lørdag 24. august. For info om tid og sted, ta kontakt med Jan Erik Horgen på tlf. 99 46 08 56 eller epost jahorgen@gmail.com


Dresden   Naumburg
Dresden                                                                        Naumburg

Program:
28.10: Fly til Berlin i tolvtiden. Minibuss til Torgau. Byvandring.
29.10: Museum i Torgau. Utflukt med lokaltog til Leipzig. Byvandring.
30.10: Utflukt med minibuss til Naumburg (byvandring, besøk i verdensarv-katedralen, konsert på originalt «Bach-orgel», tur med Tysklands eldste trikk, prøvesmaking av lokal vin på tidligere klosterområde).
31.10: Utflukt til park- og landskapsvernsområdet Wörlitz (hvor vi satser på fine høstfarger). Byvandring i Wittenberg (på selveste reformasjonsdagen).
01.11: Vi forflytter oss til Dresden (hotellbytte) via Meissen. Byvandringer.
02.11: Utflukt til bergstaden Freiberg (byvandring) og Klosterpark Altzella.
03.11: Dresden, med utflukt til det årlige markedet i Pulsnitz (som er én av Tysklands tre offisielle "pepperkakebakerbyer"). Gode konsert-muligheter i Dresden.
04.11: Dresden - Moritzburg slott (fotostopp) - Berlin. Fly derfra på ettermiddagen.

«Tsjekkia - slott og hager» 19. - 26. mai 2020 
Yngve Leonhardsen holder foredraget «Storfolk. Adel i Norge og Tsjekkia - et historisk overblikk.» på Årnes 17. oktober 2019. I tilknytning til foredraget presenterer han turen «Tsjekkia - slott og hager» (se omtale under).

Yngve bor nå i Dresden i Tyskland, men han har tidligere bodd i Praha og snakker tsjekkisk. I tillegg til hovedstaden kjenner Yngve også de østlige delene av landet veldig godt. Han har allerede både arrangert turer for og guidet norske grupper i disse områdene.

På denne turen til Tsjekkia opplever vi fem flotte slottshager, får omvisning (med oversettelse til norsk) i tre enestående slott, og lærer også litt om adelens rolle i sentraleuropeisk historie. I tillegg blir vi godt kjent med den vakre byen Olomouc øst i Tsjekkia, vi besøker landets største friluftsmuseum og får med oss høydepunktene i Praha. I Olomouc blir det også anledning til å få med seg en klassisk konsert eller to under oppholdet. 
Datoer: 19. - 26. mai 2020 
Pris: 11 950 kr/person i dobbeltrom. Enkeltromstillegg: 1 650 kr.
Påmeldingsfrist: 25. oktober 2019.
Antall: Plass til 25 deltakere.
Detaljert program kommer i Skytilen, og på hjemmesidene.

Kroměříš slottspark
Kroměříš slottspark

Turomtaler ved Jan Erik Horgen


Kommentarer