Mye skjer i historielagene på Romerike

Publisert av Lillian Mobæk den 06.04.19. Oppdatert 15.04.19.

Det skjer mye rundt omkring. 1. april: Anna Monrads fortellinger på Eidsverket. 5. april: Mimrekveld på Meierigaarden i Lørenfallet. 8. april: Slekt og Data Aurskog-Høland, 11. april: Foredrag om Freiberg og bergverksdriften på Fløygir i Feiring, og slektsforskning i Hurdal. 25. april: Rigmor Lerengen forteller om Døhlen teglverk i Holter på Folkvang. Følg med på kalenderen.

1. april – Høland: Besøk av Astrid Ruud Skedsmo som vil fortelle om Anna Monrads fortellinger - eventyr, sagn og fortellinger på romeriksmål. I tillegg Anders Brunes med sin gitar og visesang.  Les mer her: https://www.klubbinfo.no/holandhistorie/cat_aktiviteter_blid_64938_anna_monrads_fortellinger.html

5. april – Blaker og Sørum: Inviterer alle interesserte til en mimrekveld om handelsvirksomhet og bedrifter i Midtbygda i 40-, 50-,60- og 70-åra. Meierigaarden kl. 19:00. Les mer her: http://www.sorumhistorie.no/documents/kalender.php?event_id=8b5b2f01092d123e4e97897c45efcc1d

8. april – Slekt og Data Aurskog-Høland: Frivilligsentralen på Bjørkelangen fra kl. 18:00. Vi jobber med egne slekter, men hjelper hverandre etter behov. Ønsker nye slektsforskere velkommen, ta med det du har av opplysninger og vi hjelper deg i gang. De fleste bruker PC og har eget slektsprogram, men dette er intet krav. Det sosiale er også viktig og vi har kaffepause med kaffe og noe attåt.  Kaffespleis kr 30,-.  Alle velkommen!

11. april – Eidsvoll: Foredrag om Freiberg og bergverksdriften på Fløygir i Feiring kl. 19:00.  Freiberg med verdens eldste tekniske høyskole og dens betydning for bergverksdriften i Eidsvoll og Feiring v/Marit Sveen. Fellesmøte med Feiring Jernverks Venner og Eidsvoll Historielag. Jernverksteateret, diktlesning, musikkinnslag, boksalg, kaffeservering, inngangspenger kr 120,-. Alle velkommen!

11. april – Hurdal: Slektsforskning på Hurdal bibliotek kl. 17:00. Om du er interessert i slektsforskning og vil lære litt om fremgangsmåter for å finne frem i kjerkebøker, folketellinger, osv., samt søkemuligheter, kan vi lære deg om dette. Har du spørsmål om dine forfedre/mødre kan vi kanskje hjelpe deg. Kveldene er gratis. Alle velkommen. Spørsmål? ring Vidar, 90695718 eller Inger Lise 48030953. Slektsforskergruppa i Hurdal historielag.

25. april - Ullensaker: Rigmor Lerengen forteller om Døhlen teglverk i Holter, som leverte murstein til blant annet byggingen av Ullensaker Sparebank. Vi får også se en film fra 1951 som viser arbeidet på verket. Velkommen til Folkvang, Algarheim kl. 19:00.

Følg med på kalenderen for å se hva som skjer i vårt distrikt. Se http://historielag.no/terminliste/kalender/ eller http://historielag.no/terminliste/


Kommentarer